Ким бути? 10 найперспективніших професій у сфері IT


інформаційний проєкт порталу Інформатор Tech і IT-компанії WizardsDev

Від спеціаліста вимагається досвід роботи як з інтерфейсними технологіями (HTML, JavaScript, CSS), так і з бекенд-технологіями (PHP, Node.js, Ruby on Rails). Львівський ІТ Кластер — це найбільша ІТ-спільнота України, учасниками якої є понад 270 техкомпаній. Впродовж 10 років Кластер запускає та втілює в життя  проєкти з розвитку профільної освіти, підтримки стартапів, інфраструктурного розвитку міста і забезпечення комфортних умов для життя та ведення бізнесу в місті. Після повномасштабного наступу росії у Кластері з’явилася низка проєктів, які допомагають ЗСУ, посилюють рівень безпеки та обороноздатності Львівщини та підтримують тимчасово переміщених осіб. Це неприбуткова організація, яка займається просуванням благодійності через блокчейн для досягнення глобального сталого розвитку.

Junior IT Specialist

інформаційний проєкт порталу Інформатор Tech і IT-компанії WizardsDev

Побудували адаптивний сайт для настільних комп’ютерів і мобільних пристроїв і спробували уникнути нативної розробки додатків. «І так, ми у підсумку із задоволенням відзначили, що відбулися значні поліпшення, особливо в галузі підтримки основних мов і можливостей допоміжних до них програм», – кажуть у WizardsDev. Але, з іншого боку, технічний прогрес в цій індустрії – це не фігура мови, а реальний і щоденний виклик для всіх фахівців. Згадайте комп’ютери 10 років тому й подивіться на сьогоднішні машини. А те, що відбулося з еволюцією мобільних гаджетів, інакше як революцією й назвати не можна. Тому особливу увагу front-end фахівці приділяють окремій розробці мобільної версії сайту.

Середня зарплата спеціаліста з інформаційних технологій

  • Щоб впевнено почуватися в цій ролі, фахівцю знадобляться навички програмування та візуалізації даних, а також розуміння технологій NoSQL, Hadoop, Spark.
  • Її розробили у Project Management Institute Ukraine Chapter.
  • Пошук оптимального рішення фахівець здійснює на основі наданих технічних завдань і наявних у компанії ресурсів.
  • Якщо дуже спростити, то будь-який інтернет-сайт складається з його зовнішнього вигляду і наповнення.

Такий спеціаліст як інженер (або архітектор) з хмарних обчислень відповідальний за проєктування, розробку, впровадження та керування хмарною системою. Хмарні обчислення дозволяють отримати доступ до загальних обчислювальних ресурсів (сховищ, серверів, застосунків та ін.). Завдяки роботі Cloud Computing Engineer дані зберігаються у безпеці, є доступними та масштабованими. Наразі 147 випускників змогли працевлаштувалися в ІТ-сфері.

Створили понад 20 сервісів, які знає кожен українець. Історія та кейси державної IT-компанії «ІНФОТЕХ»

Головне завдання архітектора програмного забезпечення (ПЗ) – знаходити найпростіші та найефективніші рішення для впровадження програмних систем, які б відповідали як можливостям компанії, так і вимогам клієнтів. Пошук оптимального рішення фахівець здійснює на основі наданих технічних завдань і наявних у компанії ресурсів. В рамках своєї ролі архітектор ПЗ повинен мати сильні навички аналітики та програмування, розумітися на архітектурі ПЗ та моделюванні даних.

інформаційний проєкт порталу Інформатор Tech і IT-компанії WizardsDev

Підпишіться, щоб отримувати листи.

«Ми розуміємо, що освіта та можливість опанувати нову професію в нинішніх умовах надзвичайно важлива. Він ляже в основу масштабного національного проєкту, який запуститься найближчим часом і дасть можливість 60 тисячам українців здобути безоплатну та якісну ІТ-освіту. Так ми зможемо вирішити кадрову проблему в IT, що дозволить галузі  розвиватися швидше. Разом з тим ІT Generation дасть можливість людям, що втратили роботу через війну, знайти себе в новій перспективній галузі»,  —  зазначає Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України. «Освіта — один із пріоритетних напрямів роботи для Львівського IT Кластера.

Як «ІНФОТЕХ» долає форс-мажори

Звісно, можна спробувати вивчити front-end розробку самостійно, адже в інтернеті багато безкоштовного й корисного матеріалу. Однак ви витратите на це неймовірно багато часу, оскільки створити сайт з нуля без підготовки досить важко. У WizardsDev займаються розробкою сайтів і вебдодатків більш десяти років, і в їх портфелі більше двох тисяч сайтів та додатків. З одного боку, 10 років тому створювати сайти було куди важче, оскільки для цього не було сучасних інструментів, таких як зараз. Професія архітектора зі ШІ потребує глибоких знань з математики та статистики, машинного навчання та нейронних мереж, а також https://wizardsdev.com/ розуміння принципу роботи TensorFlow та інших подібних технологій.

Анонсуємо матеріали проєкту «Оновлена інформатика — IT-студії» від Мінцифри та Міносвіти за підтримки ЄС

У межах програми допомоги українцям, які постраждали від війни, Binance виділила 10 мільйонів доларів США через благодійний фонд Binance Charity, для підтримки переміщених дітей та сімей в Україні та сусідніх країнах. Binance Charity також зосереджує зусилля на роботі з благодійними організаціями в Україні, щоб підтримати інформатор україна людей, які не змогли виїхати та зіткнулися із ще більшою загрозою для життя. Львівський ІТ Кластер — це найбільша ІТ-спільнота України, учасниками якої є понад 220 техкомпаній. Останнім часом ходять чутки про безліч скарг на нативні додатки. Так називають програми, створені під конкретну операційну систему (Windows, Android, IOS, Linux, Mac OS). Тому вони зробили ставку на виробництво власних вебтехнологій.

інформаційний проєкт порталу Інформатор Tech і IT-компанії WizardsDev

Вже зараз на підприємствах та в організаціях спостерігається зростання обсягів згенерованих даних в геометричній прогресії. Тому не дивно, що попит на фахівців з аналізу даних зростає більшими темпами порівняно з іншими професіями. Ми одними з перших висвітлюємо найважливіші події світу IT. Продовжуючи, ви приймаєте правила сайту та політику конфіденційності.

  • Він вже має всі необхідні інструменти для тестування вашого онлайн-проєкту.
  • Є державні замовлення та проєкти, які компанія виконує на комерційних засадах.
  • Освітні ресурси ІТ-студій можна використовувати як у початковій, так і в базовій та старшій школі.
  • Щодо бронювання від мобілізації, то ДП «ІНФОТЕХ» належить до критично важливих підприємств для функціонування економіки.

Черговий інженер ІТ

Спільно з ІТ-компаніями та університетами ми запустили 19 модернізованих  бакалаврських навчальних програм у Львові. Тож розвиток освіти — це інвестиція в майбутнє техіндустрії. Ми вдячні партнерам та Міністерству цифрової трансформації за плідну співпрацю та роботу над проєктом IT Generation.